Wegańska Kuchnia Polska to 64 przepisy podzielone na 7 grup: ZUPY – KLUSKI, PIEROGI, NALEŚNIKI – ZAMIENNIKI MIĘSA – GULASZE, KAPUSTY – PASZTETY I PASTY – DODATKI, PRZYSTAWKI, SAŁATKI – DESERY. Spisując te przepisy wierzyłam w to, iż dzięki nim obudzisz w sobie chęć do przygotowywania potraw prostych i nieskomplikowanych.
Potraw, które gościły i goszczą na Polskich stołach. Z jedną,znaczącą różnicą. Moje przepisy różnią się od tych tradycyjnych tym, że są przygotowane bez składników odzwierzęcych. Tworzenie wegańskiego jedzenia jest nie tylko moim hobby, ale stało się moją pracą i pasją.
Uwielbiam karmić ludzi i dowiadywać się, iż to co robię ma sens i wpływa należycie na moich klientów i typowo im smakuje. Ta książka to zapis mojej codziennej pracy i doświadczeń w trakcie przygotowywania wegańskiego cateringu.
Każdy przepis jest przetestowany. Edyta Stępczyńska pozytywnie zakręcona kobieta, która wzięła życie we własne ręce. Weganka, kochająca jeść smaczne i urozmaicone dania. Szefowa kuchni, blogerka aktywna w mediach społecznościowych.
Z pasją uprawia ekologiczny ogród. Karmi rodzinę, znajomych i Klientów, obalając mit, że kuchnia roślina jest pozbawiona wyrazu. Jej praca to pasja i misja, dzięki której przyczynia się do ratowania zwierząt, co w weganizmie jest dla niej najważniejsze.
Jak piszą liczni zadowoleni kupujący Zakręconego wege obiadu, swym jedzeniem ratuje Im życie, daje poczucie bezpieczeństwa, pozwala odpocząć od gotowania, jest żywicielką, przyjaciółką za każdym razem służącą radą nie tylko nt kuchni.
Specjalistka podrabiania tradycyjnych dań mięsnych, w taki sposób, że każdy da się oszukać. Niejednokrotnie przygotowuje dania będące zastępnikami kuchni tradycyjnej kocha weganizm za prostotę i świeżość.
Twórczyni marki i bloga Zakreconywegeobiad.pl