To pierwsze na polskim rynku wydawniczym
tak spore kompendium zdrowego odżywiania, łączące w sobie perspektywę autentycznych wschodnich tradycji leczniczych z podejściem współczesnej zachodniej dietetyki!
ponad 700 stron!
EKSPERCI POLECAJĄ:
atrakcyjna książka, która przybliża nam metody pozwalające w sposób mądry zadbać o swoje zdrowie. Z powodzeniem może służyć lekarzom, jak i pacjentom.
dr Grażyna Frunze, specjalista chorób wewnętrznych,
specjalista tradycyjnej medycyny chińskiej
Autor podaje proste metody złagodzenia rozmaitych objawów chorobowych, niekiedy dające nadzieję uzdrowienia, nawet w przypadkach przewlekłych i ciężkich. Książka mieści także szczególnie cenne wskazówki, które mogą wpłynąć na zmianę złych nawyków żywieniowych u osób z zaburzeniami odżywiania: z niedoborem masy ciała i otyłością.
dr n. Chem. Urszula Pytasz,
dietetyk z Kliniki Endokrynologii i Chorób Metabolicznych w CZMP
Leczenie przy pomocy pożywienia jest obok farmakologii ziół najważniejszym elementem medycyny najstarszych kultur naszej cywilizacji. To niezwykle obszerne zagadnienie, z którym mało wspólnego mają lansowane aktualnie diety, ani zalecenia dietetyczne, nie uwzględniające energetyki narządowej. Lekarze nie posiadający dogłębnej wiedzy na temat odżywiania i zagubieni pacjenci z zasady poszukują rozwiązań metodą prób i błędów. W książce „Odżywianie dla zdrowia", równocześnie specjaliści jak i laicy, znajdą rzetelną wiedzę o dobrym odżywianiu i jego istotnym wpływie na zdrowie. Pozycja ta zasługuje na miano obowiązkowego podręcznika nie tylko dla studentów medycyny i lekarzy,także dla każdego, kto świadomie chce wpływać na własne zdrowie.
dr n. Med. Wiesława Stopińska, specjalista medycyny ogólnej i pediatra, lekarz rodzinny z umiejętnością homeopatii i medycyny orientalnej
Kompendium mieści:
? przejrzyste wskazówki rozróżniania i używania podstawowych artykułów spożywczych
? metody łagodnego przejścia z diety opartej na produktach zwierzęcych na dietę,
w której przeważającą rolę odgrywają nierafinowane zboża i warzywa
? podstawy klasycznej medycyny chińskiej, sztukę diagnozy pospolitych zaburzeń, a także rozpoznawania typu konstytucjonalnego własnego organizmu
? opisy poszczególnych towarów roślinnych i zwierzęcych i ponad 300 przepisów kulinarnych na uzdrawiające dania
? informacje dotyczące odżywiania dzieci, zdrowia pań, odchudzania i głodówek leczniczych, a także leczenia dietą zróżnicowanych chorób m.in. Zapalenia stawów czy uzależnienia od używek
Podtytuł: Tradycje wschodnie i nowoczesna wiedza o żywieniu
Tytuł oryginału: Healing with whole foods
ISBN: 9788375790238
Kod paskowy: 9788375790238
Autorzy: Pitchford Paul
Tłumaczenie: Zagroba Iwana
Wydanie: 1
Rok wydania: 2016
Kod wydawcy: 23018
Miejscowość: Łódź
liczba stron: 768
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 25.3x19.5cm
Głębokość (mm): 50
Waga: 1.54
Język oryginału: angielski
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka
tak spore kompendium zdrowego odżywiania, łączące w sobie perspektywę autentycznych wschodnich tradycji leczniczych z podejściem współczesnej zachodniej dietetyki!
ponad 700 stron!
EKSPERCI POLECAJĄ:
atrakcyjna książka, która przybliża nam metody pozwalające w sposób mądry zadbać o swoje zdrowie. Z powodzeniem może służyć lekarzom, jak i pacjentom.
dr Grażyna Frunze, specjalista chorób wewnętrznych,
specjalista tradycyjnej medycyny chińskiej
Autor podaje proste metody złagodzenia rozmaitych objawów chorobowych, niekiedy dające nadzieję uzdrowienia, nawet w przypadkach przewlekłych i ciężkich. Książka mieści także szczególnie cenne wskazówki, które mogą wpłynąć na zmianę złych nawyków żywieniowych u osób z zaburzeniami odżywiania: z niedoborem masy ciała i otyłością.
dr n. Chem. Urszula Pytasz,
dietetyk z Kliniki Endokrynologii i Chorób Metabolicznych w CZMP
Leczenie przy pomocy pożywienia jest obok farmakologii ziół najważniejszym elementem medycyny najstarszych kultur naszej cywilizacji. To niezwykle obszerne zagadnienie, z którym mało wspólnego mają lansowane aktualnie diety, ani zalecenia dietetyczne, nie uwzględniające energetyki narządowej. Lekarze nie posiadający dogłębnej wiedzy na temat odżywiania i zagubieni pacjenci z zasady poszukują rozwiązań metodą prób i błędów. W książce „Odżywianie dla zdrowia", równocześnie specjaliści jak i laicy, znajdą rzetelną wiedzę o dobrym odżywianiu i jego istotnym wpływie na zdrowie. Pozycja ta zasługuje na miano obowiązkowego podręcznika nie tylko dla studentów medycyny i lekarzy,także dla każdego, kto świadomie chce wpływać na własne zdrowie.
dr n. Med. Wiesława Stopińska, specjalista medycyny ogólnej i pediatra, lekarz rodzinny z umiejętnością homeopatii i medycyny orientalnej
Kompendium mieści:
? przejrzyste wskazówki rozróżniania i używania podstawowych artykułów spożywczych
? metody łagodnego przejścia z diety opartej na produktach zwierzęcych na dietę,
w której przeważającą rolę odgrywają nierafinowane zboża i warzywa
? podstawy klasycznej medycyny chińskiej, sztukę diagnozy pospolitych zaburzeń, a także rozpoznawania typu konstytucjonalnego własnego organizmu
? opisy poszczególnych towarów roślinnych i zwierzęcych i ponad 300 przepisów kulinarnych na uzdrawiające dania
? informacje dotyczące odżywiania dzieci, zdrowia pań, odchudzania i głodówek leczniczych, a także leczenia dietą zróżnicowanych chorób m.in. Zapalenia stawów czy uzależnienia od używek
Podtytuł: Tradycje wschodnie i nowoczesna wiedza o żywieniu
Tytuł oryginału: Healing with whole foods
ISBN: 9788375790238
Kod paskowy: 9788375790238
Autorzy: Pitchford Paul
Tłumaczenie: Zagroba Iwana
Wydanie: 1
Rok wydania: 2016
Kod wydawcy: 23018
Miejscowość: Łódź
liczba stron: 768
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 25.3x19.5cm
Głębokość (mm): 50
Waga: 1.54
Język oryginału: angielski
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka