Wspomaganie pracy układu odpornościowego przy pomocy właściwego sposobu odżywiania ułatwi utrzymanie dobrego stanu zdrowia albo, w razie zapotrzebowania, pomoże zwalczyć chorobę. Medycyna jedynie wspiera proces leczenia sterowany przez układ immunologiczny naszego organizmu.
To więc my sami mamy największy wpływ na naszą niepodatność, prowadząc stosowny fason życia i odżywiając się właściwie. Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu naturalnego odżywiania wzmacniającego wytrzymałość opartego na zasadach makrobiotyki i medycyny chińskiej, zweryfikowanej i zmienionej na potrzeby naszych czasów (według badań naukowych).
W książce wyszukasz informacje o: Funkcjonowaniu układu odpornościowego Objawach osłabienia wytrzymałości Wzmacnianiu czynności obronnych organizmu Skoncentrowanych, naturalnych źródłach minerałów i witamin Niedoborach pokarmowych i sposobach ich identyfikacji Przygotowaniu prostych i odżywczych posiłków wzmacniających odporność (ponad 130 przepisów) Powyższy opis pochodzi od wydawcy.