Wieprzowina to nie tylko pieczony schab czy kotlet schabowy. Z poprawnie przyrządzonej wieprzowiny przygotujesz pyszny powszedni obiad albo szykowne potrawy na wyjątkowe okazje. W książce odszukasz jednocześnie tradycyjne przepisy, jak i świeże, lecz wypróbowane pomysły.
Autorka o wieprzowinie wie wszystko. Zdradza nam tajniki swojej kuchni krok po kroku, dzieli się wiedzą i doświadczeniem. Z tej książki dowiesz się, jakie mięso wybrać, jak je przygotować, obsmażać, piec w piekarniku, smażyć na patelni, gotować i dusić, żeby było soczyste, aromatyczne i pełne smaku.
Poznasz 130 przepisów na dania z wieprzowiny. Dowiesz się, jak wzbogacać jej smak, łącząc z warzywami i owocami. Lubisz dania z wieprzowiny? Chcesz odkryć świeże smaki? Wypróbuj tradycyjne i innowacyjne przepisy kulinarne.
Na co dzień i od święta. Tytuł Wieprzowina Autor Anne Ridder Wydawnictwo Multico EAN 9788370738228 ISBN 9788370738228 Kategoria Poradniki\Kuchnia ilość stron 128 Format 17.2x24.7x1.5 cm Rok wydania 2010 Oprawa Twarda Waga 0.538 kg