Choroby układu krążenia (ChUK) są dla współczesnego świata ważnym wyzwaniem zdrowotnym. Są najważniejszą przyczyną zgonów w krajach rozwiniętych. Oddajemy do rąk czytelników jedną z pierwszych na polskim rynku wydawniczym książkę kompleksowo traktującą o żywieniu osób z chorobami serca i naczyń.
W książce poruszono szereg ważnych zagadnień, w tym zaprezentowano najszczególniej wartościowe diety zalecane pacjentom z chorobami serca. Złożony z wybitnych osób ze świata dietetyki, pielęgniarstwa, farmacji i medycyny, będących autorytetami w swoich dziedzinach, zespół autorski daje gwarancję rzetelnego podejścia do omawianych zagadnień.
zapewnia także wysoką jakość merytoryczną prezentowanych poglądów i rekomendacji. Połączenie szerokiej wiedzy z doświadczeniem klinicznym zapewnia czytelnikom wysoką jakość podręcznika. Mamy nadzieję, iż przedstawione dane, porady i rekomendacje okażą się wartościowe i będą wykorzystywane w codziennej praktyce.
Książkę kierujemy równocześnie do dietetyków, specjalistów różnych dziedzin medycyny, jak też adeptów nauk medycznych, którzy poszukują wiarygodnej wiedzy uznanych ekspertów w tej tematyce.