E-booka "Bali na Twoim talerzu" napisałam w trakcie mojego półrocznego pobytu na Bali, jest wynikiem mojej miłości do tego miejsca, jego kultury i kuchni. Mam nadzieję, iż dzięki niemu otworzę Wasze zmysły na świeże, nieoczywiste połączenia i zaskoczę Was nowymi połączeniami dość oczywistych części.
47 bezmięsnych przepisów dla całej rodziny, słodkich i słonych, na mały i wielki głód. Oprócz części „kulinarnej" znajdziecie w nim ekstrakt „Gotowanie & Mindfullness" oraz kilka myśli o mojej przemianie.
Mieszkając ostatnie pół roku na Bali zagłębiłam się szczególnie w tamtejszą kulturę, ludzi, styl życia,zwykle najszczególniej pokochałam kuchnię. Stworzyłam własne wersje przepisów, które tak szczególnie polubiłam wcześniej w balijskich restauracjach czy poznałam od balijskich przyjaciół, a którymi dzisiaj dzielę się z Wami w tym właśnie e-booku.
teraz, kiedy tak niezwykle przepełniłam się tutejszą energią i miłością do jedzenia, postanowiłam, że muszę ją Wam przekazać dalej w 47 przeróżnych przepisach. Pokochałam to miejsce za wolność, odcienie, otwartość, różnorodność i spokój.
Jest to niezaprzeczalnie moje miejsce w sercu, które chciałabym Wam „wysłać" choć w niewiele znaczącej części. Pomyślałam,najkorzystniejszym i najprostszym sposobem, żeby to zrobić, będzie przeniesienie smaków Bali na Wasze talerze.
Po sukcesie i wielkim zainteresowaniu tym, co gotowałam przez ostatnie pół roku w swojej balijskiej kuchni, a co mogliście śledzić na moim stories, przyszedł czas na podzielenie się z Wami szczegółami.
odnajdziecie tutaj przepisy jednocześnie na śniadania, owocowe i warzywne bowle, balijskie specjały, jak i dania na mniejszy apetyt jak i „coś słodkiego", a także sosy, które zmieniają życie, które możecie robić, wstawić na kilka dni do lodówki i dopasowywać ze swymi innymi ulubionymi daniami.
Zdaję sobie sprawę, że nie każdy ma możliwość spróbowania tych smaków tu na miejscu na Bali, dlatego zadecydowałam, że po prostu przyniosę je do Was. Niezależnie w jakim miejscu na świecie dzisiaj jesteście, będziecie mogli je odtworzyć.
Nie używam w tym e-booku żadnych produktów, których nie można dostać w Polsce, ewentualnie polecam zamienniki produktów, które znaleźć może być Wam trochę trudniej. Mam nadzieję, iż dzięki tej książce otworzę Wasze zmysły na świeże, nieoczywiste połączenia i zaskoczę Was nowymi kompilacjami dość oczywistych komponentów.
Kuchnia balijska to raj dla wegetarian i wegan. Osobiście dodatkowo staram się jeść w taki sposób dlatego nie znajdziecie tutaj przepisów mięsnych. Jeśli jednak lubicie mięso to tofu i warzywa możecie spokojnie zastąpić kurczakiem, wieprzowiną lub wołowiną, wedle własnego uznania.
W tym e-booku znajdziecie równocześnie super nietrudne potrawy, jak i takie które mogą być trochę bardziej złożone i będą wymagały odrobiny więcej miłości i energii. Obiecuje, że pokochacie te potrawy i wcale nie będzie Wam brakować w nich mięsa!
Moim marzeniem jest to, by cząstka Bali znalazła się w Waszym domu i na Waszych talerzach. Marzenia trzeba sobie nad wyraz wyraźnie obrazować. Być może to właśnie będzie pierwszy Wasz krok do wizualizacji tego, że kiedyś przetestujecie te potrawy tu na miejscu? Mam nadzieje, że pokochacie te dania równie szczególnie, jak ja je pokochałam.
Jeśli czytasz ten tekst i nie możesz się już doczekać gotowania, to po pierwsze chce Ci podziękować za to, że jesteś ze mną, uwierzyłeś w ten projekt i we mnie. LINKI: https://whatannawears.com https://nusa-store.com Anna Skura to wydawca, blogerka, influencerka, założycielka firmy Nusa Store i mama 4-letniej Melodyjki.
Ma ponad 400 tys. Obserwatorów na Instagramie, gdzie dzieli się swoją nietypową codziennością. Prowadzi bloga „WhatAnnaWears" gdzie początkowo dzieliła się swoimi stylizacjami i tak zyskała pierwsze grono miłośników.
Jest miłośniczką sportów skrajnych jak skoki spadochronowe. Spełnia się zawodowo w roli dyrektora kreatywnego swojej poprawnie prosperującej firmy Nusa Store, która została tworzona z miłości do jej ulubionego miejsca na świecie - Bali.
Organizuje z sukcesem zbiórki charytatywne, w których potrafi zebrać zawrotne kwoty. Anna jest wszechstronną i przedsiębiorczą, a przy tym kochającą życie pasjonatką podróży, od lat jest inspiracją dla wielu pań.