NONI - OWOC WSZECHCZASÓW! Uzdrawiające cechy noni, czyli morwy indyjskiej, są znane Polinezyjczykom od stuleci. Kahuni, czyli hawajscy szamani i uzdrowiciele czcili tę roślinę, natomiast Europejczycy dopiero stosunkowo niedawno odkryli jej leczniczą moc.
Czas abyś poznać niezwykłe zdrowotne korzyści owocu noni, w przypadku pomocy w najtrudniejszych chorobach takich jak np. W nowotworowych, w cukrzycy, w autyzmie czy w chorobach układu krązenia, nerwowego i setkach innych.
Noni stosuje się w celu wzmacniania organizmu i detoksykacji, a także regeneracji i naprawy kodów genetycznych DNA. NONI jest idealnym źródłem witamin, składników mineralnych i aminokwasów i bardzo silne parametry przeciwbólowe.
Autorka ukazuje informacje pozyskane bezpośrednio od mieszkańców wysp Polinezji Francuskiej, które potwierdziły się podczas jej wieloletniej praktyki zawodowej. Ludzie ci zalecają noni przy ciężkich chorobach skóry, owrzodzeniach, ropniach i ranach.
Piją sok przy zakłóceniach układu immunologicznego, przeziębieniach, infekcjach bakteryjnych, grzybiczych i wirusowych, jak także nadciśnieniu, zapaleniu płuc, malarii czy grypie. Podaje się go diabetykom, osobom cierpiącym na raka, w leczeniu dróg oddechowych, kaszlu, a także hemoroidów.
Noni mieści wyjątkowo wysokie stężenie prokseroniny, enzymu mającego zdolność naprawy chorych komórek, w tym nowotworowych. Występowanie tego związku tłumaczy zdumiewające atrybuty terapeutyczne, potwierdzone w wielu badaniach naukowych.
Naukowcy odkryli, iż owoc noni posiada ponad 200 cennych części, m.in. Prokseronina, enzymy, ligniny i błonnik oraz bioenergia słońca, działającą jak „bioenergoterapeuta". Ponad to, antrachinony, zwiększają elastyczność stawów i tkanki mięśniowej, co broni przed poczuciem dyskomfortu ciała.
Uelastyczniają skórę, uniemożliwiając powstawaniu zmarszczek. Noni posiada najwięcej związków irydoidowych spomiędzy poznanych dotychczas roślin. Związki te posiadają silne cechy przeciwzapalne. Owoc ten stosowany jest jako naturalny środek w profilaktyce chorób sercowo-naczyniowych i w hamowaniu aktywności wirusowo-bakteryjnej.
Wspomaga działanie rozkurczowe w mięśniach, w sercu, w naczyniach krwionośnych, w jelitach i w płucach oraz w trakcie menstruacji. Noni wymusza pokaźniejsze wytwarzanie hormonu i pobudza układ hormonalny do pracy.
Badania naukowe na temat owocu noni prowadzone są od 1950 r. Ekspert w dziedzinie botaniki tropikalnej Jay Rame stwierdził: (...) Od 13 lat, w ciągu których zajmowałem się badaniem rośliny noni, jestem zachwycony jej cudownym działaniem leczniczym.
Sukces i funkcjonalność tej rośliny, tak niejednokrotnie opisywane w starych bajkach i podaniach, został już wielokrotnie potwierdzony przez liczne badanie naukowe. Jednak, aby uzyskać jak najwięcej korzyści z tej rośliny, przy kupowaniu artykułu noni, trzeba sprawdzić jego pochodzenie, jakość i stężenie (...).
W 1950 r. O.A. Bushnell opublikował w „Pacific Science" artykuł o antybakteryjnych właściwościach owocu noni. Bushnell i współpracownicy odkryli, iż ekstrakt z owocu noni wykazywał umiarkowane parametry antybiotyczne przeciw przeróżnym szczepom Salmonella i Shigella.
ponadto Levand odkrył, że świeży sok z owocu był aktywny przeciw Pseudomonas aeruginosa, Proteus morganii, Staphybcoccus aureus, Bacillus subtilis i Escherichia coli oraz oświadczył, że asperuloside root – substancja czynna odnaleziona w noni, może być aktywnym komponentyem przeciwbakteryjnym.
Obserwowano także przeciwbakteryjną aktywność przeciw pięciu różnym szczepom patogenów jelitowych: Salmonella typhosa, Salmonella montevideo, Salmonella schottmuelleri, Shigelia paradysenteriae BH i Shigella paradysenteriae III-z.
Noni może być podwójnie toksyczne dla atakujących patogenów, a zarazem neutralizujące toksyny już w organizmie człowieka broniąc tym samym komórki przed uszkodzeniami, jak również wspomagając oczyszczanie organizmu.
Tym samym daje to szansę chorym do wspomagania leczenia groźnych infekcji bakteryjnych, np. Tzw. Sepsy i innego rodzaju ciężkiego zatrucia organizmu. Z książki dowiesz się, czym należy się kierować przy wyborze soku z noni i jak stosować go na dręczące Cię dolegliwości.
Pijąc go zyskasz więcej energii i chęci do życia, powiększysz swoją odporność, a także zlikwidujesz schorzenia cywilizacyjne. Noni – Twój sposób na zdrowie. Jednym słowem, skład chemiczny Morinda citrifolia sugeruje, że mamy do czynienia z prawdziwym panaceum, przez co obecnie noni, określa się mianem „aspiryny starożytności", a także „polinezyjskiej penicyliny"!
O autorce: https://renatazarzycka.com SPIS TREŚCI: Wstęp W poszukiwaniu owocu noni… Na plantacji Historia noni Noni, jako lecznicza roślina wszech czasów Badania naukowe Naukowo o korzyściach zdrowotnych noni „Zielone berety" systemu immunologicznego Podstawą działania jest synergizm Regulator systemu kontroli podziałów komórkowych Serotonina zwana hormonem szczęścia Serotonina potrzebna w depresji Nastrój i koncentracja Ból w organizmie, ból głowy i migrena Skopoletyna zawarta w owocu noni Życiodajny tlenek azotu (NO) L-glutation – „enzym młodości" „Polinezyjska penicylina" i fitoncydy Zakażenia wirusowe i proces starzenia się organizmu Rola bioflawonoidów zawartych w minimalistycznych owocach Noni, jako adaptogen Noni posiada klucz, który otwiera drzwi do komórki Porządki we własnym domu NONI-PPT „wysprząta i przewietrzy organizm" „Wmieszać w coś" - zioła, suplementy i leki Zadziwiające działanie soku z noni Pozytywne działanie uboczne Dawkowanie noni Kuracja w beznadziejnych przypadkach Jak długo stosować sok z noni? Roślinny bioenergoterapeuta Co z bioenergią roślin? Noni a rak Historia z życia wzięta ‒ rak Noni a cukrzyca Wytwarzanie insuliny i glukagonu Noni, jako „klucz" do wnętrza komórki Śpiączka cukrzycowa i działanie noni Historie ludzi stosujących kurację z noni Z mojej praktyki Z moich doświadczeń Jakie noni nabyć? Procesy przetwarzania owocu noni Zakończenie Bibliografia CALINEWS California Fitness Czasopisma i strony www w Internecie Naukowe materiały źródłowe Materiały promocyjne