Mikrokalorymetryczne badania przemian konformacyjnych albuminy poddanej działaniu wybranych czynników fizykochemicznych
Mikrokalorymetryczne badania przemian konformacyjnych albuminy poddanej działaniu wybranych czynników fizykochemicznych
Mikrokalorymetryczne badania przemian konformacyjnych albuminy poddanej działaniu wybranych czynników fizykochemicznych
Audiobooki Uniwersytet Śląski

Mikrokalorymetryczne badania przemian konformacyjnych albuminy poddanej działaniu wybranych czynników fizykochemicznych

14,96 zł

Okazja dla Ciebie!

Najkorzystniejszą ofertę przygotował TaniaKsiazka.pl w cenie 14,96 zł

Przejrzeliśmy całą bazę e-sklepów w systemie Docero aby odnaleźć najbardziej korzystną ofertę specjalnie dla Ciebie. Mikrokalorymetryczne badania przemian konformacyjnych albuminy poddanej działaniu wybranych czynników fizykochemicznych Uniwersytet Śląski z kategorii audiobooki kupisz w cenie 14,96 zł w sklepie TaniaKsiazka.pl. Cena 14,96 zł nie zawiera ewentualnych kosztów wysyłki.

Zobacz wszystkie oferty ...
  • Cechy:
  • Audiobooki
  • Uniwersytet Śląski
  • 9788380128668
  • Anna Michnik
  • Uniwersytet Śląski
  • 146
  • 2009

Opis Mikrokalorymetryczne badania przemian konformacyjnych albuminy poddanej działaniu wybranych czynników fizykochemicznych

Tytuł Mikrokalorymetryczne badania przemian konformacyjnych albuminy poddanej działaniu wybranych czynników fizykochemicznych Autor Anna Michnik Język polski Wydawnictwo Uniwersytet Śląski ISBN 978-83-8012-866-8 kolekcja Prace Naukowe UŚ; Fizyka Rok wydania 2009 Katowice Wydanie 1 liczba stron 146 Format pdf Spis treści Spis treści Wprowadzenie / 7 1. Białka: konformacja, pojemność grzejna / 13 1.1. Stan konformacyjny białka / 13 1.2. Pojemność cieplna białek / 15 2. Albumina — struktura i funkcje / 20 3. Badania DSC białek / 24 3.1. Termiczne rozfałdowanie białka / 24 3.2. Aspekty kinetyczne w procesie denaturacji białek — model Lumry—Eyringa / 31 4. Analiza dekonwolucyjna krzywych DSC / 35 4.1. Podstawy analizy dekonwolucyjnej / 35 4.2. Przejścia niezależne / 37 4.2.1. Model niezależnych przejść dwustanowych, uwzględniający efekty ΔCp / 39 4.2.2. Model niezależnych przejść dwustanowych, z wykluczeniem efektów ΔCp / 40 4.2.3. Model niezależnych przejść niedwustanowych / 40 4.3. Przejścia sekwencyjne / 41 4.4. Pojedyncze przejście dwustanowe z dysocjacją podjednostek / 42 5. Cykl cieplnej denaturacji albuminy w roztworach wodnych / 44 5.1. Charakterystyka DSC cieplnej przemiany pomiędzy stanem natywnym i zdenaturowanym albuminy / 44 5.2. Specyfika cieplnych przemian konformacyjnych albuminy ludzkiej i wołowej / 48 5.3. Wpływ występowaniu kwasów tłuszczowych na charakter cieplnego rozfałdowania albuminy / 52 5.4. Analiza dekonwolucyjna krzywych DSC albuminy / 54 6. Termiczna denaturacja albuminy surowicy w roztworach wodnych modyfikowanych wybranymi czynnikami chemicznymi / 63 6.1. Przemiany BSA w roztworach o pH w zakresie 3,5—7,0 / 63 6.2. Proces cieplnej denaturacji HSA i HSAf w roztworach wodnych etanolu / 71 6.2.1. Białka w roztworach wodno-alkoholowych / 71 6.2.2. Cykl termicznej denaturacji HSA i HSAf w obecności etanolu / 73 6.2.3. Wiązanie etanolu do albuminy / 75 6.2.4. Analiza dekonwolucyjna krzywych DSC albuminy w roztworach etanol-woda / 79 7. Skutki ekspozycji roztworów wodnych albuminy na wybrane zakresy promieniowania elektromagnetycznego / 84 7.1. Wpływ promieniowania o częstości radiowej na solidność konformacji albuminy wołowej / 84 7.2. Konformacyjna reorganizacja albuminy pod wpływem promieniowania UV / 92 Podsumowanie / 105 Dodatek / 109 D I. Wiązanie kwasów tłuszczowych do albuminy / 109 D II. Siły stabilizujące strukturę białka / 111 D III. Wpływ środowiska na konformacyjną stabilność makromolekuły białka / 114 D IV. Pomiary kalorymetryczne i spektrofotometryczne / 119 D V. Analiza statystyczna wyników / 120 Literatura / 121 Summary / 139 Zusammenfassung / 141

Specyfikacja produktu

Specyfikacja Mikrokalorymetryczne badania przemian konformacyjnych albuminy poddanej działaniu wybranych czynników fizykochemicznych
Kategoria Audiobooki
Marka Uniwersytet Śląski
ISBN 9788380128668
Autor Anna Michnik
Wydawnictwo Uniwersytet Śląski
Ilość stron 146
Rok wydania 2009
Aktualnych ofert 1
Najniższa cena 14,96 zł
Najwyższa cena 14,96 zł
W bazie od 30.03.2017
Data aktualizacji 14.01.2025
Opinia użytkowników -
Nasza recenzja -
Rekomendacja sklepu TaniaKsiazka.pl

Historia cen

Funkcja śledzenia historii zmian cen pozwala na podejmowanie świadomych decyzji o zakupie.

Na tę chwilę nie posiadamy historycznych danych dotyczących ceny dla produktu. Przepraszamy za wszelkie niedogodności.

Recenzje / opinie

Podziel się z innymi swoją opinią o produkcie! Twoje doświadczenie może pomóc innym klientom.

Nie mamy jeszcze opinii na temat Mikrokalorymetryczne badania przemian konformacyjnych albuminy poddanej działaniu wybranych czynników fizykochemicznych. Czy chciałbyś dodać pierwszą recenzję?

Znalezione oferty w bazie

Ceny prezentowanych poniżej ofert dla Mikrokalorymetryczne badania przemian konformacyjnych albuminy poddanej działaniu wybranych czynników fizykochemicznych Uniwersytet Śląski nie zawierają w sobie ewentualnych kosztów przesyłki Przed wytypowaniem miejsca, gdzie dokonasz transakcji, zorientuj się w ocenie sklepu i dodaj do prezentowanej ceny ewentualny koszt przesyłki. Lista sklepów z ofertami jest odświeżana co kilka - kilkanaście minut.

  • Mikrokalorymetryczne badania przemian konformacyjnych albuminy poddanej działaniu wybranych czynników fizykochemicznych (oferta z TaniaKsiazka.pl)

    Mikrokalorymetryczne badania przemian konformacyjnych albuminy poddanej działaniu wybranych czynników fizykochemicznych Sklep on-line
    ★★★★★
    14,96 zł
    Kategoria w sklepie TaniaKsiazka.pl: Audiobooki Uniwersytet Śląski

Produkty powiązane

Topics in applied psycholinguistics, 2BA78378EB
Uniwersytet Śląski
Uniwersytet śląski Podstawy geografii usług
Uniwersytet Śląski

Inne z kategorii Audiobooki

Dokumentacja medyczna w praktyce lekarza dentysty
Wydawnictwo Lekarskie PZWL
...