Odzyskaj równowagę hormonalną, pozbądź się zbędnych kilogramów, popraw stan zdrowia i nastrój dzięki właściwemu doborowi spożywanych produktów. Dolegliwości hormonalne dotykają aż osiem pań na dziesięć.
W książce wyszukasz informacje, wskazówki i rady, a także kilkadziesiąt wyśmienitych i prostych do przyrządzenia przepisów na potrawy, które mogą te dolegliwości złagodzić i sprawić, iż poczujesz się lepiej.
Równowaga hormonalna jest niezbędna, by czuć się należycie i uniemożliwiać chorobom. Dotyczy to wszystkich pań, a zwłaszcza tych w przedziale wiekowym 35-55 lat – gdy zmienia się poziom hormonów, a skutki stresu są bardziej odczuwalne.
Dzięki właściwej diecie można wpływać na równowagę hormonalną, a tym samym zachować dobry poziom hormonów w każdym wieku, a także oddalić albo złagodzić dolegliwości standardowe dla okresu przed wystąpieniem klimakterium, a także podczas klimakterium.
W książce znajdziesz m.in.: potrzebne informacje o hormonach, ich funkcjonowaniu oraz fazach hormonalnych, listę komponentów spożywczych, niezbędnych do podtrzymania produkcji hormonów, opis czynników, które mają wpływ na równowagę hormonalną, 60 przepisów, które stymulują właściwą pracę hormonów, funkcjonalny plan żywieniowy na dwa tygodnie.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.