Ziarna i orzechy to tak wartościowe odżywczo produkty, iż zostały zaliczone do kategorii superfood. Zawierają bowiem nie tylko potrzebne nienasycone kwasy tłuszczowe, lecz także cenny błonnik oraz dużo witamin i minerałów.
Wykorzystaj zatem niewiarygodną moc ziaren i orzechów, wprowadzając je do swej diety. Przepisów jest sporo np. Z mieszanych orzechów, sezamu i pestek słonecznika możesz zrobić energetyczne batoniki granola, migdały przeznaczyć na pyszne mleczko roślinne, a z nasion chia przyrządzić sycący deser.
Nie zapominaj też, iż ziarna i orzechy warto dodawać do świeżych sałatek, pasztetów, smarowideł, a także sosów, np. Do pesto z bazylii.
Wykorzystaj zatem niewiarygodną moc ziaren i orzechów, wprowadzając je do swej diety. Przepisów jest sporo np. Z mieszanych orzechów, sezamu i pestek słonecznika możesz zrobić energetyczne batoniki granola, migdały przeznaczyć na pyszne mleczko roślinne, a z nasion chia przyrządzić sycący deser.
Nie zapominaj też, iż ziarna i orzechy warto dodawać do świeżych sałatek, pasztetów, smarowideł, a także sosów, np. Do pesto z bazylii.
Tytuł Moc ziaren i orzechów Autor praca zbiorowa Wydawnictwo Olesiejuk Sp. Z o.o. EAN 9788327462701 ISBN 9788327462701 Kategoria Literatura, Kulinaria ilość stron 192 Format 21,5x27,5 cm Rok wydania 2017 Oprawa twarda