Wolters kluwer polska sa Orzecznictwo w sprawach podatkowych. edycja 2018
Wolters kluwer polska sa Orzecznictwo w sprawach podatkowych. edycja 2018
Wolters kluwer polska sa Orzecznictwo w sprawach podatkowych. edycja 2018
Audiobooki Wolters Kluwer Polska SA

Wolters kluwer polska sa Orzecznictwo w sprawach podatkowych. edycja 2018

138,70 zł

Wyjątkowa okazja dla Ciebie!

Najlepszą propozycję przygotował TaniaKsiazka.pl w cenie 138,70 zł

Przeszukaliśmy dużą ilość internetowych sklepów w bazie danych Docero aby odszukać najlepszą ofertę dla Ciebie. Wolters kluwer polska sa Orzecznictwo w sprawach podatkowych. edycja 2018 Wolters Kluwer Polska SA z kategorii audiobooki kupisz w cenie 138,70 zł w sklepie TaniaKsiazka.pl. Przedstawiona cena 138,70 zł nie zawiera ewentualnych kosztów wysyłki.

Zobacz wszystkie oferty ...
  • Cechy:
  • Audiobooki
  • Wolters Kluwer Polska SA
  • 9788381603607
  • Wolters Kluwer Polska SA

Opis Wolters kluwer polska sa Orzecznictwo w sprawach podatkowych. edycja 2018

Tytuł Orzecznictwo w sprawach podatkowych. Edycja 2018 Autorzy Wojciech Morawski, Adam Bartosiewicz, Paweł Borszowski, Bogumił Brzeziński, Paweł Pucher, Paweł Majka, Stanisław Bogucki, Jowita Pustuł, Adam Nita, Hanna Filipczyk, Michał Goj, Roman Wiatrowski, Anna Janowska, Joanna Zawiejska-Rataj, Michał Nielepkowicz, Izabela Rymanowska, Jarosław Ostrowski, Paweł Banasik, Ewa Prejs, Rafał Mikulski, Alicja Sarna, Jan Rudowski, Adam Kałążny, Agata Han, Artur Podsiadły, Jan Szczygieł, Łukasz Kidoń, Rafał Zajączkowski Język polski Wydawnictwo Wolters Kluwer Polska SA ISBN 978-83-8160-360-7 kolekcja Komentarze orzecznicze Rok wydania 2018 ilość stron 288 Format pdf Spis treści Wykaz skrótów 9
Od redakcji 13

Rozdział I. Zagadnienia ogólne prawa podatkowego 15

Stanisław Bogucki, Jan Szczygieł
Zasada in dubio pro tributario (wyrok NSA z 29.11.2017 r., II FSK 3280/15) 15

Joanna Zawiejska-Rataj, Artur Podsiadły
Artykuł 199a o.p. Jako podstawa pominięcia skutków podatkowych transakcji (wyrok WSA w Bydgoszczy z 6.12.2017 r., I SA/Bd 896/17) 26

Andrzej Ladziński
skuteczność na gruncie prawa podatkowego czynności prawnych dokonanych w celu osiągnięcia korzyści podatkowej – stan prawny obowiązujący przed 15.07.2016 r. (wyrok NSA z 27.06.2017 r., I FSK 1832/15) 38

Hanna Filipczyk
Wznowienie progresywnania sądowoadministracyjnego po wyroku TS (uchwała NSA (7) z 16.10.2017 r., I FPS 1/17) 45

Adam Nita
Oddziaływanie dwuinstancyjności postępowania podatkowego na przedawnienie rozmiaru podatku (wyrok NSA z 3.10.2017 r., II FSK 2367/15) 55

Rafał Mikulski
Zasada nieszkodzenia a oprocentowanie za podatek wpłacony nienależnie na podstawie wadliwej interpretacji (wyrok NSA z 13.12.2017 r., I FSK 128/16) 67

Ewa Prejs
Możliwość stosowania art. 6 Konwencji o ochronie praw człowieka i podstawowych wolności do spraw z zakresu nowoczesnania podatkowego (wyrok ETPC z 4.05.2017 r., 15485/09, Chap Ltd przeciwko Armenii) 74

Joanna Zawiejska-Rataj, Artur Podsiadły
Zbieg przesłanek umorzenia progresywnania egzekucyjnego (wyrok WSA w Gliwicach z 21.02.2017 r., I SA/Gl 1286/16) 86

Anna Janowska
Zasady naliczania odsetek za zwłokę od nieuregulowanej w terminie zaliczki na podatek dochodowy od osób fizycznych (wyrok WSA w Olsztynie z 5.04.2017 r., I SA/Ol 121/17) 96

Jan Szczygieł
Zgoda strony na uczestniczenie organizacji społecznej w nowoczesnaniu podatkowym (wyrok NSA z 22.02.2017 r., II FSK 155/15) 107

Alicja Sarna
Obowiązek odniesienia się poprzez podmiot wydający interpretację indywidualną do przedstawionej poprzez wnioskodawcę klasyfikacji PKWiU i dokonania oceny jej poprawnieści (wyrok NSA z 29.11.2017 r., I FSK 179/16) 116

Rozdział II. Podatki dochodowe 123

Jowita Pustuł
Podatek od towarów i usług naliczony w związku z wniesieniem aportu do spółki a przychód w podatku dochodowym od osób prawnych (wyrok NSA z 11.10.2017 r., II FSK 2514/15) 123

Paweł Borszowski
podziw czynności podatnika jako realizowanie działalności gospodarczej (wyrok NSA z 7.02.2017 r., II FSK 4025/14) 132

Paweł Majka
Zakres ulgi rehabilitacyjnej – interpretacja w orzecznictwie sądów administracyjnych przepisów dotyczących ulg podatkowych (wyrok NSA z 5.10.2017 r., II FSK 2249/15) 139

Michał Goj
Opodatkowanie przekazania majątku likwidacyjnego ze spółki kapitałowej (wyrok NSA z 27.06.2017 r., II FSK 658/17) 147

Michał Goj, Izabela Rymanowska
Brak szczegółowo zdefiniowanej podstawy prawnej dla opodatkowania dochodów a ogólna zasada powszechności opodatkowania (wyrok WSA w Poznaniu z 19.04.2017 r., I SA/Po 703/16) 153

Jarosław Ostrowski
Lokal niewprowadzony do środków trwałych – sprzedaż nie stanowi przychodu z działalności gospodarczej (wyrok NSA z 14.11.2017 r., II FSK 2728/15) 164

Rozdział III. Podatki obrotowe i cła 175

Hanna Filipczyk
Przekształcenie spółki akcyjnej w jawną a podatek od czynności cywilnoprawnych (uchwała NSA (7) z 15.05.2017 r., II FPS 1/17) 175

Adam Bartosiewicz
Możliwość przyjęcia okresów rozliczeniowych przy ustalaniu momentu powstania obowiązku podatkowego (wyrok NSA z 11.04.2017 r., I FSK 1104/15) 183

Roman Wiatrowski
Zwolnienie dotyczące niezależnych grup osób; skutki temporalne zmiany interpretacji prawa (wyrok TS z 21.09.2017 r., C-605/15, Minister Finansów przeciwko Aviva Towarzystwo Ubezpieczeń na Życie S.A. W Warszawie) 190

Rafał Zajączkowski
Zakres temporalny wyroków Trybunału Sprawiedliwości w klasyfikacji taryfowej, analogia i wykładnia systemowa w klasyfikacji, znaczenie WIT (wyrok WSA w Olsztynie z 26.10.2017 r., I SA/Ol 618/17, w kontekście wyroku TS z 26.05.2016 r.,
C-286/15) 200

Łukasz Kidoń
wykorzystanie art. 199a § 2 o.p. Do zwalczania nadużycia prawa podatkowego na gruncie ustawy o podatku od towarów i usług (wyrok NSA z 25.04.2017 r., I FSK 1226/15) 213

Rozdział IV. Podatki i opłaty lokalne 223

Paweł Banasik, Paweł Pucher
Czy budynek może być budowlą? (wyrok TK z 13.12.2017 r., SK 48/15) 223

Michał Nielepkowicz
Opodatkowanie gruntu najwyższą stawką podatku od nieruchomości (wyrok TK z 12.12.2017 r., SK 13/15) 234

Adam Kałążny, Paweł Pucher
Pojęcie udostępniania infrastruktury kolejowej na gruncie przepisów o podatku od nieruchomości (wyrok WSA w Kielcach z 16.11.2017 r., I SA/Ke 531/17) 243

Agata Han
Prawnopodatkowe aspekty trwałego związania nieruchomości z gruntem (wyrok NSA z 6.04.2017 r., II FSK 630/15) 255

Paweł Majka
Opodatkowanie podatkiem od nieruchomości wytwórni masy bitumicznej (wyrok WSA w Gorzowie Wielkopolskim z 28.06.2017 r., I SA/Go 211/17 – orzeczenie nieprawomocne) 262

Bibliografia 273
Autorzy 281

Specyfikacja produktu

Specyfikacja Wolters kluwer polska sa Orzecznictwo w sprawach podatkowych. edycja 2018
Kategoria Audiobooki
Marka Wolters Kluwer Polska SA
ISBN 9788381603607
Wydawnictwo Wolters Kluwer Polska SA
Aktualnych ofert 1
Najniższa cena 138,70 zł
Najwyższa cena 138,70 zł
W bazie od 17.10.2021
Data aktualizacji 20.04.2024
Opinia użytkowników -
Nasza recenzja -
Rekomendacja sklepu TaniaKsiazka.pl

Historia cen

Funkcja monitorowania historii cen pozwala na obserwację wartości towaru na przestrzeni czasu.

nie udało się nam zebrać historycznych danych cenowych dla tego produktu. Proszę spróbuj ponownie później.

Recenzje / opinie

Podziel się z innymi swoją opinią o produkcie! Twój komentarz może pomóc innym użytkownikom.

Nie znaleźliśmy żadnych recenzji dla Wolters kluwer polska sa Orzecznictwo w sprawach podatkowych. edycja 2018. Twoja opinia może być pierwsza!

Znalezione oferty w bazie

Prezentowane poniżej ceny dla produktu Wolters kluwer polska sa Orzecznictwo w sprawach podatkowych. edycja 2018 Wolters Kluwer Polska SA nie wliczają w siebie ekstra wydatków związanych z wysyłką. Przed wytypowaniem miejsca, gdzie dokonasz transakcji, zorientuj się w ocenach sklepu oraz dodaj do prezentowanej ceny ewentualny koszt przesyłki. Co kilkanaście minut odbywa się aktualizacja listy sklepów.

  • Wolters kluwer polska sa Orzecznictwo w sprawach podatkowych. edycja 2018 (w sklepie TaniaKsiazka.pl)

    Wolters kluwer polska sa Orzecznictwo w sprawach podatkowych. edycja 2018 Sklep on-line
    ★★★★★
    138,70 zł
    Kategoria w sklepie TaniaKsiazka.pl: Audiobooki Wolters Kluwer Polska SA

Produkty powiązane

Prawo do odliczenia vat w świetle orzecznictwa tsue
Wolters Kluwer Polska SA
Prawo pracy dla małych i średnich firm
Wolters Kluwer Polska SA
Metodyka pracy sędziego w sprawach cywilnych, 1F2BCD1DEB
Wolters Kluwer Polska SA

Inne z kategorii Audiobooki

...