Zarządzanie wiedzą w tworzeniu konkurencyjności szkoły, AD23524CEB
Zarządzanie wiedzą w tworzeniu konkurencyjności szkoły, AD23524CEB
Zarządzanie wiedzą w tworzeniu konkurencyjności szkoły, AD23524CEB
Audiobooki Wolters Kluwer Polska SA

Zarządzanie wiedzą w tworzeniu konkurencyjności szkoły, AD23524CEB

39,46 zł

Promocja dla Ciebie!

Najkorzystniejszą propozycję ma TaniaKsiazka.pl w cenie 39,46 zł

Przejrzeliśmy dużą ilość e-sklepów w systemie aby odszukać najkorzystniejszą ofertę specjalnie dla Ciebie. Zarządzanie wiedzą w tworzeniu konkurencyjności szkoły, AD23524CEB Wolters Kluwer Polska SA z kategorii audiobooki kupisz w cenie 39,46 zł w sklepie TaniaKsiazka.pl. Cena 39,46 zł nie zawiera ewentualnych kosztów wysyłki.

Zobacz wszystkie oferty ...
  • Cechy:
  • Audiobooki
  • Wolters Kluwer Polska SA
  • 9788326473821
  • Regina Lenart
  • Wolters Kluwer Polska SA
  • 252
  • 2014

Opis Zarządzanie wiedzą w tworzeniu konkurencyjności szkoły, AD23524CEB

Tytuł Zarządzanie wiedzą w produkcji konkurencyjności szkoły Autor Regina Lenart Język polski Wydawnictwo Wolters Kluwer Polska SA ISBN 978-83-264-7382-1 seria Inspiracje Edukacyjne Rok wydania 2014 ilość stron 252 Format pdf Spis treści Wstęp | str. 9

Rozdział I
Wiedza w produkcji konkurencyjności | str. 13

1. Istota wiedzy w ujęciu nauk o zarządzaniu | str. 14

1.1. Pojęcie wiedzy | str. 14

1.2. Atrybuty wiedzy | str. 18

1.3. Typologia wiedzy | str. 19

1.4. Źródła wiedzy | str. 22

2. Znaczenie wiedzy i uczenia się w zarządzaniu | str. 24

2.1. Strategie wiedzy | str. 24

2.2. Strategie zarządzania wiedzą | str. 26

2.3. Organizacyjne uczenie się | str. 30

3. Wiedza i procesy uczenia się szkoły | str. 33

3.1. Zarządzanie wiedzą w szkole | str. 33

3.2. Szkoła jako organizacja ucząca się | str. 35

3.3. Kształtowanie konkurencyjności szkoły | str. 40

Podsumowanie | str. 44

Rozdział II
Zdolność absorpcyjna | str. 45

1. Istota zdolności chłonnej | str. 45

1.1. Pojęcie zdolności chłonnej | str. 45

1.2. Stan badań nad zdolnością chłonną | str. 50

2. Procesy składowe zdolności chłonnej | str. 59

2.1. Identyfikowanie nowej wiedzy | str. 62

2.2. Asymilacja nowej wiedzy | str. 65

2.3. Internalizowanie nowej wiedzy | str. 67

2.4. Eksploatowanie nowej wiedzy | str. 70

3. Czynniki zdolności absorpcyjnej | str. 73

3.1. Czynniki wewnętrzne zdolności absorpcyjnej | str. 74

3.2. Czynniki zewnętrzne zdolności chłonnej | str. 77

4. Modele zdolności absorpcyjnej | str. 79

4.1. Model analityczny | str. 79

4.2. Model procesowy | str. 82

5. Problemy pomiaru zdolności chłonnej | str. 84

5.1. Pomiar procesów składowych zdolności absorpcyjnej | str. 84

5.2. Pomiar czynników zdolności chłonnej | str. 87

Podsumowanie | str. 89

Rozdział III
Uwarunkowania kształtowania zdolności absorpcyjnej w świetle badań empirycznych | str. 91

1. Metodyka badań | str. 91

1.1. Cele badań | str. 91

1.2. Przebieg badań | str. 92

1.3. Charakterystyka próby badawczej | str. 103

1.4. Model badawczy | str. 109

1.5. Operacjonalizacja zmiennych | str. 111

2. Wyniki badań empirycznych | str. 113

2.1. Czynniki zdolności chłonnej | str. 113

2.1.1. Badanie jakościowe: czynniki zdolności chłonnej | str. 113

2.1.2. Badanie ilościowe: czynniki zdolności chłonnej | str. 117

2.1.3. Statystyka opisowa: czynniki zdolności chłonnej | str. 118

2.1.4. Statystyka opisowa: wiedza bazowa | str. 119

2.1.5. Statystyka opisowa: umiejętności pracowników | str. 121

2.1.6. Statystyka opisowa: interakcje z otoczeniem | str. 124

2.1.7. Statystyka opisowa: projekty edukacyjne | str. 125

2.1.8. Statystyka opisowa: czynniki zdolności chłonnej - podsumowanie | str. 127

2.1.9. Wariancje: czynniki zdolności chłonnej | str. 128

2.1.10. Analiza czynnikowa: czynniki zdolności chłonnej | str. 130

2.1.11. Konfirmacyjna analiza czynnikowa: czynniki zdolności chłonnej | str. 138

2.2. Procesy składowe zdolności absorpcyjnej | str. 143

2.2.1. Badanie jakościowe: procesy składowe zdolności absorpcyjnej | str. 143

2.2.2. Badanie ilościowe: procesy składowe zdolności absorpcyjnej | str. 146

2.2.3. Statystyka opisowa: procesy składowe zdolności absorpcyjnej | str. 146

2.2.4. Statystyka opisowa: identyfikowanie nowej wiedzy | str. 147

2.2.5. Statystyka opisowa: asymilowanie nowej wiedzy | str. 149

2.2.6. Statystyka opisowa: internalizowanie nowej wiedzy | str. 151

2.2.7. Statystyka opisowa: użycie nowej wiedzy | str. 153

2.2.8. Statystyka opisowa: procesy składowe zdolności chłonnej - podsumowanie | str. 155

2.2.9. Wariancje: procesy składowe zdolności absorpcyjnej | str. 156

2.2.10. Analiza czynnikowa: procesy składowe zdolności chłonnej | str. 157

2.2.11. Konfirmacyjna analiza czynnikowa: procesy składowe zdolności absorpcyjnej | str. 165

2.3. Wpływ czynników na zdolność chłonną | str. 170

Podsumowanie | str. 180

Rozdział IV
Doskonalenie zdolności chłonnej w szkolnictwie | str. 182

1. Wiedza bazowa | str. 183

2. Umiejętności pracowników | str. 184

3. Projekty edukacyjne | str. 186

4. Interakcje z otoczeniem | str. 187

Podsumowanie | str. 189

Zakończenie | str. 191

Bibliografia | str. 195

Spis tabel | str. 205

Spis schematów | str. 209

Spis wykresów | str. 211

Załączniki | str. 213

Specyfikacja produktu

Specyfikacja Zarządzanie wiedzą w tworzeniu konkurencyjności szkoły, AD23524CEB
Kategoria Audiobooki
Marka Wolters Kluwer Polska SA
ISBN 9788326473821
Autor Regina Lenart
Wydawnictwo Wolters Kluwer Polska SA
Ilość stron 252
Rok wydania 2014
Aktualnych ofert 1
Najniższa cena 39,46 zł
Najwyższa cena 39,46 zł
W bazie od 30.03.2017
Data aktualizacji 22.12.2024
Opinia użytkowników -
Nasza recenzja -
Rekomendacja sklepu TaniaKsiazka.pl

Historia cen

Funkcjonalność śledzenia zmian cen pozwala na obserwację wartości produktu na przestrzeni czasu.

Przepraszamy, ale na chwilę obecną brak aktualnych informacji na temat historii cen tego produktu.

Recenzje / opinie

Podziel się swoją opinią o tym produkcie! Twoje doświadczenie może pomóc innym użytkownikom.

Obecnie nie posiadamy recenzji dla tego produktu. Twój komentarz może być pierwszy!

Znalezione oferty w bazie

Prezentowane poniżej ceny dla produktu Zarządzanie wiedzą w tworzeniu konkurencyjności szkoły, AD23524CEB Wolters Kluwer Polska SA nie wliczają w siebie kosztów związanych z wysyłką. Przed wyborem miejsca zakupu, zapoznaj się z oponiami o sklepie i weź pod uwagę dodatkowy koszt związany z przesyłką. Aktualizacja katalogu propozycji cenowych następuje co kilka minut.

  • Zarządzanie wiedzą w tworzeniu konkurencyjności szkoły, AD23524CEB (oferta z TaniaKsiazka.pl)

    Zarządzanie wiedzą w tworzeniu konkurencyjności szkoły, AD23524CEB Sklep on-line
    ★★★★★
    39,46 zł
    Kategoria w sklepie TaniaKsiazka.pl: Audiobooki Wolters Kluwer Polska SA

Produkty powiązane

Prawo do odliczenia vat w świetle orzecznictwa tsue
Wolters Kluwer Polska SA
Prawo pracy dla małych i średnich firm
Wolters Kluwer Polska SA

Inne z kategorii Audiobooki

Dokumentacja medyczna w praktyce lekarza dentysty
Wydawnictwo Lekarskie PZWL
...